Харамбе, горилата която бе убита заради човешка небрежност

Свят

30-05-2016, 18:41

Снимка:

screenshot cnn

Автор:

Превод и редакция Мила Иванова

Всичко от Автора

Ние сме с разбито сърце от загубата на Харамбе, но живота на детето беше в голяма опасност трябваше да действаме бързо

Пазачите в зоопарка на Синсинати застреляха рядък вид горила, след като четири годишно момче падна в клетката и.

В резултат на това 450-килограмовата горила бе убита, а не приспана. Това предизвика вълна от протести, за това правилно ли е овладяна ситуацията. "Успокоителните не влизат в сила в продължение на няколко минути, а детето беше в непосредствена опасност“, заяви директорът на зоопарка.

"Ние сме с разбито сърце от загубата на Харамбе, но живота на детето беше в голяма опасност, трябваше да действаме бързо.“

Момчето е отведено в болница и освободено по-късно събота вечерта. Семейството не е давало интервюта до този момент, но e направило обръщение използвайки услугите на ПР агенция:

"Ние сме толкова благодарни на Господ, че детето ни е в безопасност. Той е у дома и е добре. Сърдечни благодарности за бързите действия на персонала от Синсинати Зоо. Ние знаем, че това беше много трудно решение за тях, и че те са траур от загубата на техната горила. Надяваме се, че ще уважите нашият личен живот в този момент. "

Въпреки това, решението да бъде убит Харамбе е все по-обсъждана тема.

Той е представител на изчезващ вид. В света има останали 175 000 представители, 765 живеят в зоологически градини.

Много от природолюбителите обвиняват майката на момчето в небрежност, оставяйки го да падне в клетката на Харамбе. Жената заснела клипът казва, че е чула детето да се шегува с родителите си,как ще отиде в езерото при горилите. Тя смята , че семейството трябва да бъде подведено под наказателна отговорност за инцидента.

Организирана е и онлайн петиция "Справедливост за Харамбе", която до момента е събрала над 97 000 подписа. Петицията гласи: "Тази красива горила загуби живота си, защото родителите не се погрижиха за детето си.“

 

Източник: edition.cnn.com