ЦСКА би Миньор с 6:1

Спорт

30-05-2016, 16:43

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петев клекна пред фактите и повика играч на ЦСКА

ЦСКА задмина Левски с 55:54

"Армейците" от 32 мача в Югозапданата "В" група завършиха на първо място с голова разлика 146:10

В последния си шампионатен мач от Югозападната "В" група ЦСКА победи Миньор с 6:1. Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на починалия спортен журналист Валентин Серафимов, който бе голям привърженик на "армейците".Публиката  го печете с аплодисменти.

Головете за ЦСКА срещу Миньор  вкараха Цветков на два пъти и Хазуров, Дичев, Йордан Йорданов и Марио Йорданов по веднъж. За Миньор се разписа М.Тодоров. ЦСКА завърши шампионата на първо място с голова разлика 146:10. "Армейците" спечелиха 31 победи и направиха едно реми. Вратарят Стоян Колев вдигна купата дадена на ЦСКА за първото място. Това стана няколко дни, след като ЦСКА направи подвиг и спечели Купата на България,за първи път в нашия футбол, като отбор от трета дивизия.
Шампионът на Югозападната "В" група и носител на Купата на България ЦСКА ще запази 80% от наличните си футболисти и за следващия сезон. Вече има изготвен списък относно бъдещето на настоящите играчи на "Армията". В него фигурират футболисти, които със сигурност се разделят с клуба през лятото, такива, които ще играят във втория отбор в "Б" група, и тези, които ще се използват в елита.

Раздялата с вратаря-ветеран Стоян Колев вече бе обявена официално. А в близките дни ще станат ясни и имената на останалите, които си тръгват от ЦСКА. Най-вероятно сред тях ще са крилото Александър Александров, дошъл от Миньор, както и привлеченият през зимата от Банско бранител Николай Дичев. Костадин Хазуров обяви, че си тръгва.

Очаква се от новия сезон ЦСКА да има втори състав, който да играе в "Б" група. Идеята е в него да се изявяват предимно юноши на клуба, които се нуждаят от още опит и по-сериозна игрова практика. Според информация на "Тема Спорт" от настоящия отбор за там са предвидени Павел Головодов, Милен Кикарин, Васил Попов, Петър Витанов, Айкут Рамадан, Марио Йорданов, Николай Цветков и евентуално Виктор Райчев, в случай че последният не попадне сред освободените. Към тях ще се присъединят и няколко играчи от Литекс. А също и 15-годишният Валентин Антов, който продължава да лекува контузия и ще може да започне пълноценен тренировъчен процес не по-рано от август.

За място в отбора, с който от новия сезон ЦСКА ще гони изконните си шампионски цели, ще се борят 11 от настоящите състезатели - Анатоли Господинов, Борис Галчев, Преслав Йорданов, Божидар Чорбаджийски, Станислав Маламов, Йордан Йорданов, Момчил Цветанов, Ангел Грънчов, Кирил Динчев, Самир Аясс и Александър Бранеков. Между 8 и 10 от тях ще бъдат част от тима в "А" група през новия сезон. Съставът ще бъде подсилен от поне 6-7 футболисти на Литекс, сред които със сигурност ще са Кристиян Малинов, Антон Недялков и "синият" екзекутор Кирил Десподов. Групата от играчи, на които Янев ще разчита за старта на първенството в "А" група, ще включва 24 или 25 състезатели, сред които трима вратари. Ще има и няколко попълнения, които ще придадат необходимата класа на отбора с оглед амбициите му.