Наш ИТ експерт участва в престижна конференция в Брюксел

Животът

30-05-2016, 16:22

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Събитието бе организирано от евродепутата Ева Паунова

Младият ИТ експерт Павел Христов имаше възможността да се включи в престижна конференция на високо ниво  #Regulation4Innovation, провела се във вторник, на 24-ти май в Европейския парламент. Неин организатор  е българският евродепутат Ева Паунова, която има информационен офис в града ни.  На събитието участие са взели Комисарят по конкурентноспособността  – Маргрете Вестегер , Комисарят по науката и иновациите – Карлош Моедаш и британският министър по европейските въпроси Дейвид Лидингтън. В дискусията говорители също така са  били и топ мениджъри на технологични компании като IBM, Spotify, Amazon и Uber. Конференция е била модерирана от главния редактор на Файненшъл таймс за Брюксел Алекс Баркър.

На събитието е станало ясно, че до няколко седмици Европейската комисия ще предложи създаването на Фонд на фондовете за целия Европейски съюз, който да стимулира инвестициите в наука и иновации.

„Придобих много нови знания и умения от работата си на конференция. Много съм благодарен на г-жа Паунова за поканата. Конкурентостта е един от най-важните двигатели за иновации. Регулация за иновация е в своята същност регулиране, но до определена степен, на определено ниво. Досега регулацията, според мен, беше по-скоро статична, но виждам, че вече усилено се  работи за преобразяването й в динамична система „ сподели Павел.