Президентът Плевнелиев откри филиал на световен лидер в IT индустрията Пловдив

Новините

30-05-2016, 13:19

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас откри днес офис – сградата си в Пловдив.

Telus International Europe е член на семейството на Telus International, който е доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 20 000 служители по целия свят - включително Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Филипините.  

Преди 10 години в София открихме първите офиси на аутсорсинг сектора, а днес България е третата най-добра дестинация в света и първа в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри офиса на Telus International Еurope. За 10 години секторът създададе 33,000 работни места у нас. Младите хора в Пловдив намират работа в десетки компании в града, допълни още държавният глава.

250 души са назначени до момента в новата IT компания от Канада, а до края на годината ще станат 500, като 300 от тях ще работят в офиса в Пловдив. Фирмата е стартирал през 2009 година в Пловдив стана ясно още по време на откриването.

Telus International Europe предоставя контакт - център услуги, аутсорсинг на ИТ услуги и обслужване на клиенти на повече от 35 езика. 

Фирмата е дъщерно дружество на водеща канадска телекомуникационна компания с 8,77 млрд. евро размер на годишните приходи и 14 млн. клиенти.