Ева Янева: Играхме събрано срещу Аржентина

Доволен съм от победата на нашите момичета над аржентинките,заяви Иван Сеферинов

Капитанът на женския национален отбор по волейбол на България Ева Янева заяви след победата над Аржентина с 3:0 гейма, в първата контрола между двата тима, че всички са играли много събрано. Ето нейното мнение за сайта на БФВолейбол volleyball.bg след мача:

"Като за първи мач играхме събрано, без непредизвикани грешки и затруднихме максимално съперника със сервис, което ни помогна да спечелим с 3:0. Честно казано не очаквах да е толкова лесно. Очаквах аржентинките да се борят повече, защото това не е тяхното лице. Голямата разлика в резултата дойде от нашия сервис и техните проблеми с посрещането. Всеки от нас си свърши работата, като естествено, винаги може повече. Но като цяло се представихме добре, стараехме се максимално да държим топката в игра. За двете дебютантки мислех, че ще са по притеснени и няма да си покажат играта, но те влязоха с желание и абсолютно хладнокръвно изиграха своето време от мача".


Ето какво каза селекционерът Иван Сеферинов също за сайта на БФВолейбол volleyball.bg след успеха.

"В интерес на истината очаквах много по-силен отбор на Аржентина поради това, че отборът се готви да олимпиадата в Рио. Да – те имат контузени състезателки, но и ние имаме много такива. Като за първа контролна среща съм доволен изцяло от отбора. Грешките ни бяха минимални. Това, което ме задоволява също, е колективният дух и желанието на всички да се борят и да постигат добри резултати. Много е рано да се говори за нивото ни, би трябвало да изиграем 8-10 мача, за да заприличаме на истински отбор. Тогава ще се разбере какво ни е нивото, което значи на финалите на Гран при във Варна. За тогава планирам да повикам 16 състезателки, от които 14 ще бъдат картотекирани за турнира. Надявам се от контузените Елица Василева и Габриела Цветанова да бъдат възстановени, но все още е рано да очакваме, че ще бъдат във върхова форма. В този мач за първи пъти играха две момичета, които се включиха много успешно и се надявам да продължат по същия начин. В следващата контрола вероятно ще използвам и останалите момичетата, които сега не играха.