Цвета Караянчева пое финансирането на поетична книга

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева пое финансирането на поетична книга в Кърджали

Зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева пое ангажимент да финансира отпечатването на допълнителен тираж от 100 броя на стихосбирката „Откровения“, която излезе в навечерието на 24-ти май. В нея са включени авторски творби на 11 дами от литературния кръг на Спортно-интелектуален клуб „Ахридос“ към Военен клуб – Кърджали. Представянето на книгата в Художествената галерия „Станка Димитрова“ се превърна в истинско културно събитие за града, а първите 100 броя вече са изчерпани, поради което Караянчева обеща да поеме разходите по отпечатването на допълнителни бройки.

„Радвам се на книгата, като майка на рожбата си. За мен тя  е интимно откровение с приятели за простички житейски преживявания, за чувства, за културния живот. Тя е част от нашия живот. Две години я изстрадахме. Тази книга е дело на целия клуб – през идеята, архитектурата й, предпечата, до самофинансирането и отпечатването й. Благодарим на госпожа Цвета Караянчева и на областния управител  Илия Илиев, че съдействаха за реализирането й“, заяви Елена Топалова, председател на клуб „Ахридос“. По време на представянето пяха жените от група „Ахридос“ и децата от вокалната формация „Християнче“ при храм „Свето Успение Богородично“.

„Много е вълнуващо, когато чуеш толкова хубави стихове от толкова мъдри хора. Искам да ви благодаря за удоволствието, което ми доставихте тази вечер! Когато младостта и мъдростта се съберат в едно, се получават прекрасни неща, затова ще поема отпечатването на още сто броя от стихосбирката, за да може повече хора да я прочетат“, заяви пред всички Цвета Караянчева.