Страшни наводнения в Германия, има и човешки жертви

Свят

30-05-2016, 07:16

Снимка:

tv7.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Причинени са много щети в редица населени места в провинция Баден-Вюртемберг

Най-малко трима души, включително един пожарникар, са загинали в наводнения, предизвикани от лошото време и проливните дъждове в Югозападна Германия, предаде ДПА, позовавайки се на градските власти и полицията. В Швебиш Гмюнд, провинция Баден Вюртемберг, се предполага, че са загинали пожарникар и един местен жител.
Наводнения причиниха и щети в редица населени места в германската провинция Баден-Вюртембер. Хиляди германци бяха принудени да напуснат домовете си. Те са резултат от проливните дъждове, които се изляха в неделя в южната част на Германия.
В помощ на пострадалите са включени всички оперативни служби. Порой от вода и кал пометоха всичко по пътя си, обръщайки автомобили и откъсвайки цели дървета. Първите етажи на много къщи са наводнени, отнесени са пътища.Такава картина се наблюдава в почти всички общини на провинция Баден-Вюртемберг, но най-тежко е положението в Браунсбах.Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн. Главният град на провинцията е Щутгарт.