Още злато за българските грации от Световната купа!

След спиращо дъха съчетание на три чифта бухалки и два обръча, грациите получиха най-високата оценка от съдиите

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели още един златен медал на Световната купа в "Арена Армеец" в София. След спиращо дъха съчетание на три чифта бухалки и два обръча, грациите получиха най-високата оценка от съдиите – 18.550 и се качиха на върха, изпреварвайки най-сериозния си конкурент в лицето на Русия, съобщава "Гонг".

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова изиграха по прекрасен начин съчетанието си, без да допуснат грешка, за разлика от рускините, които се откроиха с известни неточности, заради което получиха 18.250 и останаха едва четвърти.

Ансамбълът на Беларус впечатли с представянето си и бе оценен на 18.350, а по този начин се окичи и със сребърните медали. Трети финишираха италианките с резултат 18.300.

Припомняме, че по-рано нашите момичета донесоха още един златен медал за България. Гимнастичките на Ина Ананиева взеха златото и във финала на пет ленти. Във втория ден на надпреварата в София грациите ни завършиха втори в многобоя.