Николина Ангелкова: Целим се в по-висок клас туристи

Туризъм

29-05-2016, 15:28

Снимка:

снимка, darik

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

23.4% ръст на румънските туристи у нас

„Най-голям бум има от Румъния”, обясни министърът

Чрез ясна визия и стратегия през следващите 5 години България има потенциал да привлече висок клас туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред БНТ.
„От началото на годината – от януари до април месец, ръстът на чуждестранните туристи, които са посетили България е 11%, като само за април ръстът е 26%, спрямо 2014 година. Приходите от януари до март са между 6 и 7%”, отбеляза министър Ангелкова като уточни, че туристите са предимно от съседните ни страни - Гърция, Румъния, Македония и Турция.
„Най-голям бум има от Румъния, фокусирани по Северното Черноморие”, допълни тя. По думите ѝ, на база на всички анализи към момента заявеният интерес и ранните записвания са с много високи стойности и дават основание да се смята, че ще в България ще има един много добър летен сезон.
„Трябва да имаме предвид, че пазарът в момента е изключително динамичен особено от страна на един от най-големите ни целеви пазари - Русия, защото там се разчита на записвания в последния момент, заради промяната на курса на рублата”, коментира министър Ангелкова.