Изборите били причина за арестуването на Чоков, твърди адвокатът му

Чоков и синът му остават в ареста заедно с Димитър Каменов, Сашо Димитров и двамата съименници Иван Тодоракови

Адвокатът на Ценко Чоков видя изборен сюжет в арестуването на кмета на Галиче.

На мен ми беше ясно, че трудно ще се преброим с насаденото мнение, доказателствата са израз на недоволството на група хора в Галиче от изборите, може би, коментира пред журналисти адвокат Ивайло Найденов, защитник на Ценко Чоков, цитиран от bTV.

Припомняме, след девет часово заседание Специализираният наказателен съд уважи частично искането на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо кмета на Галиче и още 7 души.

Чоков и синът му остават в ареста заедно с Димитър Каменов, Сашо Димитров и двамата съименници Иван Тодоракови. От ареста без мярка за неотклонение излиза Касъм Касъмов, а Васил Филиповски ще е под домашен арест.

Срещу Чоков е повдигнато обвинение  за ръководене на организирана престъпна група, и участници Димитър Каменов, Иван Пл. Тодораков, Иван Й. Тодораков, Касъм Касъмов, Мартин Чоков, Сашо Димитров и Васил Филиповски, като групата е създадена с цел да върши престъпления против личността – заплахи, закани, отвличания, лихварство, нанасяне на средни телесни повреди.

От думите на адвокат Найденов стана ясно, че час и половина преди обявяването на решението на съда в медиите е изтекла информация за това колко ще бъдат постоянно задържаните и колко – пуснатите.

 „Ще обжалвам, разбира се, мерките. Смятам, че съдът прие изцяло и единствено показанията на тези свидетели, опитах се да убедя съда, че това са заинтересовани хора”, каза още защитникът.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на такива делото е насрочено за 2 юни. Междувременно прокуратурата все още не е поискала отстраняване на Ценко Чоков от кметския стол.