Засечен е сигнал от полет 804 на Египетските авиолинии

Свят

27-05-2016, 12:49

Снимка:

cnn.com

Автор:

превод и редакция Мила Иванова

Всичко от Автора

Сигналът е засечен в Средиземно море

Експерти на европейската самолетна компания „Еърбъс“ са засекли сигнал от египетския пътнически самолет, който се разби над Средиземно море миналата седмица, съобщи египетския вестник "Ал Ахрам".

Председателят на комисията по разследване на катастрофата Айман ал Мукадам разясни, че сигналът идва от радиомаяк, монтиран на борда на полет MS804. Предавателят изпраща сигнали към спътник, за да се определи местоположението на предавателя, в случай на авария. Като правило, той изпраща сигнал за бедствие и работи в радиус от пет километра. Извън тази зона, сигналът от радиомаяк рязко спада.

Самолетите Еърбъс 320 са оборудвани с три такива предавателя, техните сигнали са различни от тези, които изпращат предавателите, инсталирани в "черните кутии".

В издирването се включиха и френски кораби снабдени с подводни детектори, тъй като в някои райони дълбочината достига до над 3000 м.

Все още не се знае дали предавателят се намира в самолета или се е откъснал по време на катастрофата, предава CNN.

 

Самолетът Еърбъс А320 на египетската авиокомпания "Иджипт Ер" изчезна от радарите в четвъртък миналата седмица, докато изпълняваше полет от Париж за Кайро с 66 души на борда.