Почивай в мир, Вальо!

Спорт

26-05-2016, 17:04

Снимка:

topsport.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Дългогодишният журналист от БТА Валентин Серафимов почина

Трудно е да се повярва, че Вальо Серафимов не е вече между нас. С типичното си чувство за хумор винаги беше в центъра на разговорите при срещите между колеги от гилдията.

Валентин Серафимов бе дългогодишен журналист в БТА. Владееше много добре френски език и бе отличен приятел с легендата на френската спортна журналистика Виктор Сине, с който се бе срещал при идванията на французина в София.
Познаваше отлично и сръбски език и не случайно при назначаванията на Миодраг Йешич за треньор в ЦСКА бе негов личен преводач. Така той съчетаваше работата си с удоволствието да работи за любимия ЦСКА.

Валентин Серафимов бе тънък познавач на световния бокс. Написа занимателната книга "В света на динозаврите". С най-тънки подробности за митичните герои на ринга и около белите въжета.

Участва в написването на книги за световното първенство по футбол през 1986 година, както и за европейскито първенство по футбол през 1988 година.

Легендарни са му интервютата с Брайън Клъф и Боб Пейсли, когато двете треньорски светила от Острова пристигат в София начело на действащите европейски шампиони Нотингам и Ливърпул за срещи с ЦСКА, след които отпадат от "армейците" постигнали поредните паметни успехи.
 
Почивай в мир, Вальо!