ЦСКА е супер тим !!!

Спорт

25-05-2016, 14:04

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоичков ще гледа ЦСКА - Монтана

ЦСКА готви уникална хореография за мача с Монтана

Стадионът целия червен

"...И ЦСКА е супер тим, стадионът целия червен!!!" ехтеше през цялото време премененият в червено стадион "Васил Левски" по време на финала на "армейците" с Монтана". "Червените"направиха подвиг в мирно време след като от трета дивизия завоюваха съвсем заслужено купата на България, която е 20-та в пребогатата витрина на най-титулувания български клуб.

Феноменалната публика изригна в 12-ата минута когато Станислав Маламов с глава чукна топката с глава в десния ъгъл на вратата на монтанци откъм врящия котел на сектор "Г".

Хореографията бе уникална. Първоначално с огромни букви бе изписано "Осъдиха ни на смърт, не искахме пощада, преминахме през деветте кръга на Ада". Колко точно бе описан сезонът в който искаха на ЦСКА да извадят очите, а всъщност изписаха вежди.

Защото тези, които въдвориха най-големия български клуб в трета дивизия видяха срещу себе си през целия сезон един сплотен юмрук от публика,треньори и играчи. От трета дивизия ЦСКА засрами и "А" група, където посещението на мачовете си остана нищожно. В мачове от "В" група "армейците" на няколко пъти доведоха по 10 000 зрители на "Армията". На полуфинала в Стара Загора дълго ще се помни червеният десант под Аязмото. А на реванша в София се изсипиха над 17 000 зрители. Апотеозът бе оставен за финала с Монтана,където над 38 000 зрители аплодираха подвига на своите любимци.

След финала Христо Янев най-после се отпусна на пресконференцията и сподели вълненията си:"Ако трябва да охарактеризирам с една дума сезона това бе един шемет. Купата е за всички тези играчи,които се раздадоха докрай. Голяма част от тях стискаха зъби и заради контузии,но направиха и невъзможното в името на червената фланелка. Този празник е за тях и за прекрасните ни фенове без които сме нищо. Те бяха нашият най-голям 12-ти играч",емоционално сподели Христо Янев.

Треньорът Христо Янев заслужава наистина големи похвали защото,както той каза, нещата тръгнаха от един бял празен лист, на който не е имало нито едно име на играч през миналото лято. За да се стигне до триумфа на 24 май с Купата на България. Тази негова първа спечелена купа като треньор ще е по-специална по две причини. Едната е,че е първата в неговата кариера,като треньор. При това на любимия ЦСКА. Другата е,че този трофей е много сладък заради факта,че "армейците" го извоюваха като истински храбри войници с много воля. Христо създаде самочувствие на момчета, които преди бяха аутсайдери в други отбори и не виждаха перспективи за кариерите си. А сега са част от ЦСКА. Това е награда и за подхода на Христо Янев и за целия колектив от БЪЛГАРСКИ играчи, който му повярва и го следваше неотлъчно в битката на терена и извън него.
ЦСКА спечели Купата на България пред погледа на Христо Стоичков, който бе в официалната трибуна.  Публиката на няколко пъти скандира неговото име.
След победата за Купата и със самия трофей играчите в червено спазиха ритуала си и отидоха пред Сектор "Г" за да изпеят заедно:"Още от дете запали моето сърце..."

После футболистите в червено на открита платформа обиколиха центъра на София. А София тази нощ заслужено бе отново червена...


МОНТАНА - ЦСКА 0:1
0:1 Станислав Маламов (12)

МОНТАНА: 33.Ивайло Василев, 7.Йордан Тодоров, 15.Георги Ангелов, 5.Асен Георгиев, 6.Христофор Хубчев, 24.Оливие Боне, 16.Владимир Мичев (37- 8.Иван Минчев), 25.Станислав Генчев (83 - 20.Петър Атанасов), 7.Иван Коконов (62 - 9.Атанас Илиев), 10.Иван Стоянов, 22.Сергей Георгиев
Tреньор: Емил Велев


ЦСКА: 1.Анатоли Господинов,3.Кирил Динчев, 48.Божидар Чорбаджийски, 4.Ангел Грънчов, 17.Милен Кикарин  , 8.Борис Галчев, 13.Йордан Йорданов, 14.Самир Аясс (78 - 16.Петър Витанов), 20.Станислав Маламов ,7.Момчил Цветанов (90+2 - 22.Николай Цветков), 9.Преслав Йорданов (88 - 24.Костадин Хазуров)
Треньор: Христо Янев

София, Национален стадион "Васил Левски" 38 000 зрители
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Иван Минчев,Сергей Георгиев(Монтана) Борис Галчев, Милен Кикарин, Анатоли Господинов (ЦСКА)