Спектаклите „Яко е да си еко“ с Рачков и Зуека ще са в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив и София

Отличниците в „Зелената олимпиада“ освен награди, ще получат и приключение. Деца от шест града, представили се най-добре в еко състезанието, ще бъдат гости на спектакъла „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.
Организаторите на „Зелената олимпиада“ обявиха класирането сред участвалите близо 7000 ученици и вече са ясни градовете от шестте района за планиране, където ще пътува представлението – това са Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив и София. Според регламента на „Зелената олимпиада“ във всеки град с най-много участници има по трима финалисти, за които са приготвени награди според възрастта им - таблет, смартфон или MP3 плеър.
Олимпиадата и спектаклите са част от мащабната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите, подкрепена от Министерството на образованието и науката. Целта й е изграждането на екологично съзнание сред подрастващите. Акцент са две от дейностите на МОСВ – управление на отпадъците и опазване чистотата на въздуха. Кампанията цели и да популяризира Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.
"Зелената олимпиада" се организира за четвърта година от образователния портал Академика БГ. Регистрацията и решаването на тестовете стартира на 28 март и приключи на 15 май т. г. Класирането на победителите бе обявено на zelenaolimpiada.bg на 20 май 2016 г.