Синдикът на ЦСКА Дора Милева отхвърли кредиторски искове за 27 млн лева

Сред най-големите непризнати вземания попада фирма с над 10 милиона лева

Синдикът на ЦСКА Дора Милева е отхвърлил искове на кредитори за 27 милиона лева. Сред най-големите непризнати вземания попадат "Финметалс Холдинг" ЕАД с 10.941 милиона лева, тъй като "предявената сума е недоказана по основание и размер". Непризнатото вземане на "Лира Инвестмънтс" СА е 4.744 млн. лева, а към "ЦСКА Инвестмънт" ЕООД - 419 хиляди лева.

Милко Георгиев, който беше един от собствениците на ЦСКА след получаването на акциите от Александър Томов като "представител на феновете", има непризнато вземане за 622 хиляди лева, а също неговата "Финансово маркетингова компания" ООД - 47 хиляди лева. И в двата случая става въпрос за "предявената сума е недоказана по основание и размер".

Фирмите на другия собственик тогава Юлиян Инджов няма да получат над 900 хиляди лева. Непризнатото вземане на "Иса БГ" е 807 хиляди лева, а на "Иса 2000" - 111 хиляди лева.

В случаите на бившите собственици като "Лира Инвестмънтс" на Александър Томов, Милко Георгиев и Юлиян Инджов може да става въпрос и за умишлени действия, за да отпаднат тези задължения като тежест на клуба.