Разсеян политик се издъни с порно в социалната мрежа

Без да иска кандидат конгресмена Майк Уеб показал на целия свят какво харесва всъщност

Американският политик Майк Уеб, който участва в изборите за Конгреса на САЩ във Вирджиния, се злепостави, след като на страницата на кампанията си в социалната мрежа Фейсбук публикува снимка – скрийншот от екрана на компютъра си на браузъра, забравяйки да затворите раздела с порнография.

За да стигне до издънката Майк написал пост за проблемите със заетостта, илюстрирайки го с графична карта с местоположението на фирмата, която го е заблудила. Наблюдателните потребителите на социалната мрежа веднага забелязали, че освен основното на заден план той е отворил и раздел с компрометиращите заглавия „Стегнатото дупе на Лайла Ривера“ и „Секси аматьорката Ивон“.

Имайки предвид, че в действителност, съдържанието на отворените страници може да бъде всичко, включително и прилично и журналистите на сайта Gawker потърсили тези фрази и потвърдиха, че съществуват тези страници и съдържат видео материали "за възрастни".

Майк Уеб изтрил компрометиращото го изображение едва след 6 часа и увери гласоподавателите си, че порнографските раздели са в резултат от заразяване с компютърни вируси.