Един от водещите вестници в Белгия препоръчва на туристите, посещаващи България, непременно да опитат баница. Изданието представя 15 идеи за срещи със световната кухня, сред които попада и този традиционен специалитет от нашата страна, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел.

"Не можем да хапваме едно и също в четирите края на света, навсякъде храната е различна заради климата, природата, обичаите. Всяка кухня е интересна, но тези 15 предложения дават възможност да се отиде на почивка там, където туристът би открил нещо наистина необичайно", пише вестникът.

По повод българската баница се пояснява, че у нас тя се приготвя по различни начини и според региона може да бъде с яйца и сирене, но също с ориз, лук, тиква, зеле, спанак, месо.

За илюстрация е използвана снимка на тава с вита баница.

В началото на месеца белгийските медии съобщиха, че България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени. Белгийците, които избират България, са тези, които досега са купували почивки в Тунис.