Карембьо: Със Стоичков станахме добри приятели

Още от времето когато аз играех за Сампдория, а той за Парма

Един от многобройните гости за шоуто на Стоичков бе бившият френски национал Кристиан Карембьо. След незабравимата фиеста предложена от отборите на Христо и на звездите, роденият в Нова Каледония, Карембьо даде специално интервю за Bulgariautre.bg


- Кристиан, как дойде в София за шоуто на Стоичков?

- С Христо станахме много добри приятели от периода когато и двамата играехме в Италия. Аз бях футболист на Сампдория,а той на Парма. Били сме съперници и в националните отбори на Франция и България. Но бяхме същевременно и добри приятели. Разбирахме се добре. После изиграхме няколко представителни приятелски мача. Бяхме в един отбор. В момента, в който Христо ми се обади веднага се съгласих да дойда на неговият юбилей, който се получи страхотно.

- Наскоро  издаде своя автобиографична книга и я представи в предаването"Не сме си легнали" на Лоран Руке. Кое е най-важното нещо, което си искал да кажеш?

- Най-важното е,че идвам от много далеч. Роден съм на един много красив остров в Нова Каледония. Казва се Лифу. И през годините успях да пробия във футбола във Франция,в Европа и в света. Исках да разкажа как е преминал моят път.

- Сега, с какво се занимаваш?
- Освен,че играя в мачове на приятели(усмихва се) понякога правя футболни анализи по телевизионните медии. Също така съм бил гост на предаването "Острови и хора". Това е предаване за пътуване по света където се показват най-хубавите острови на нашата планета.

- Наближава Евро 2016. Смяташ ли,че Хатем Бен Арфа има място в титулярния състав на Дидие Дешан?

- И Бен Арфа и Лаказет са отлични голмайстори. Биха свършили много работа на националния отбор по време на европейското първенство. Смятам,че Дешан разполага с много добри и равностойни играчи и всички се надяваме Франция да стане европейски шампион за трети път след 1984 и 2000-ата година. Знам какво е чувството да триумфираш като състезател на върха с националния отбор като европейски шампион през 2000-ата година,а преди това и като световен първенец през 1998 година. Пожелавам разбира се на отбора на Дидие Дешан успех в битката за първото място.