Преди началото на звездния бенефисен мач Стоичков почете паметта на Трифон Иванов

В емоционален момент Камата връчи специални фланелки на дъщерите на железния защитник

Бенефисният мач на Христо Стоичков, който тази вечер в столицата събра звездите на световния футбол, започна с отдадена почит към паметта на железния защитник на националния футболен отбор на България Трифон Иванов, който внезапно ни напусна през февруари.

Във видимо емоционално състояние, Камата изведе на терена дъщерите на Трифон Иванов, за да им връчи специално изработени футболни фланелки с надпис „IVANOV 8 + 3 STOICHKOV“.

Христо Стоичков дори не опита да скрие сълзите за приятеля, който загуби неотдавна. Хилядите зрители, препълнили националния стадион замлъкнаха, почитайки паметта на великотърновския бранител.

Първоначалният замисъл на юбиляра Стоичков бил да прекъсне мача в третата минута в памет на номер 3, с който играеше бранителят Трифон Иванов. В крайна сметка обаче Камата избра да почете паметта на колегата си преди мача – веднага след като прозвуча химна на България.

Всички звезди, участващи в бенефисния мач имат изписани цифрите 3 и 14 върху фланелките си - в памет на Трифон Иванов и легендарния Йохан Кройф, който също вече не е между нас