Виктор Йосифов: Играхме добре и спечелихме турнира в Полша

Със сигурност тези победи ни дават по-голяма увереност

Българският национален отбор по волейбол се прибра днес от приятелския международен турнир „Хуберт Вагнер“ в Краков. „Лъвовете“ спечелиха 14-о издание на мемориала, след като записаха три изключително престижни успеха. Момчетата на Пламен Константинов надиграха домакина и световен шампион Полша с 3:2, Сърбия със същия резултат и Белгия с 3:0. Така със 7 точки „трикольорите“ завършиха на първо място и грабнаха трофея. Ето и какво заяви минути след пристигането си на летище „София“ капитанът на тима Виктор Йосифов:

„Откакто аз съм в националния отбор за първи път печеля някакъв трофей, какъвто и да било той, дали приятелски или в официални турнири. Не сме очаквали това със сигурност преди заминаването. Надявахме се да играем добре. В крайна сметка играхме добре. Това, което аз лично очаквах, го направихме. И вследствие на това успяхме да спечелим турнира.

Спокойно беше и преди, откакто сме започнали да тренираме заедно. Не е имало някакво притеснение, напрежение или неспокойствие. Със сигурност тези мачове ни дават по-голяма увереност. Най-вече и на младите момчета. Така че това беше наистина полезното в тези мачове.

Със сигурност едно от нещата, което направи впечатление по време на мачовете бе сервисът, който изпълнявахме. И в трите дни аз лично не си спомням от кога целият отбор е изпълнявал такъв силен сервис. Сервисът бе със сигурност едно от определящите неща. Колективът, настроението, което се опитахме да вкараме в игрището, спокойствието и то се отрази положително, и със сигурност повлия за доброто представяне.“