Хеликоптерът, който катастрофира край Несебър, е бил технически изправен

Крими

20-05-2016, 08:30

Снимка:

novini.bg

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хеликоптер се разби край Несебър

Инцидент с хеликоптер край Несебър

Вероятната причина за трагичния инцидент е човешка грешка

Експерти от Националната следствена служба и Окръжна прокуратура – Бургас разследват инцидента със селскостопанския вертолет, който се разби вчера в землището на село Гюльовца, община Несебър.

Според вещите лица хеликоптерът е летял на около 7 метра височина, след което се е оплел в жиците с високо напрежение на намиращия се насред нивата далекопровод, скъсал е две от тях и се е разбил.

Запознати споделят, че машината е била в изрядно състояние и е минала задължителните технически прегледи преди фаталния полет, при който загина 61-годишния пилот Митко Димитров.  Това дава основание да се счита, че катастрофата е причинена от човешка грешка. Предполага се, че авиаторът не е забелязал стълбовете на далекопровода, поради ниската височина, на която се е намирал. Възможно е обаче да му е прилошало и да е изгубил контрол над летателния апарат. Към момента се извършва съдебно-медицинска експертиза, която ще внесе яснота по случая до няколко дни.

Припомняме ви, че катастрофата стана вчера (19.05) около 9:00 ч. сутринта, докато хеликоптерът пръскал житните посеви с препарати. На място загина пилотът, който е бил собственик на авиационна база край Бургас и е имал 35-годишен професионален опит.