Министър Василева покани митрополит Антоний да се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева се срещна с Негово Високопреосвещенство Антоний , митрополит за Западна и Средна Европа, който за Световния ден на климата излезе с призив към миряните да опазват околната среда.
„Трябва да се работи върху укрепване на екологичното съзнание. Благодарна съм, че Българската православна църква във Ваше лице се ангажира с тези послания“, каза министър Василева. Тя разказа на митрополита за инициативите, които МОСВ провежда за екологичното образование на децата.
„Трябва да възпитаваме младите хора да опазват природата, тя е дар от Бога. Опазването й е начин на живот. Защото Творението е поверено на Човека, за да го съхрани, а не да го унищожава“, каза Антоний.
Митрополитът прие поканата на министъра да се включи в кампанията на bТВ „Да изчистим България заедно“, в която МОСВ е основен партньор. Тази година тя ще е на 4 юни.
Министър Василева подари на владиката Червената книга на България. Антоний от своя страна я дари с копие на иконата на Св. Богородица Йерусалимска.