Авторът на „Троновете“ обясни защо убива любимите ни герои

"Истината е, че всички хора трябва да умрат, както казваме в "Игра на тронове"

Американският писател, автор на поредицата книги "Песен за огън и лед" Джордж Р. Р. Мартин, обясни защо "убива" всички наши любими герои в "Игра на тронове", съобщава Time.

Оказва се, пише списанието, че след пет сезона на сериала и смъртта на редица ключови герои зрителите трябва да се научат да не се привързват към героите. Независимо от това, убийството на Джон Сноу в края на петия сезон дойде като гръм от ясно небе за много зрители.

Всеки знае, че в шестия сезон на "Игра на тронове" героят на Кит Харингтън вече възкръсна, но това не означава, че смъртта няма да споходи други любими герои на феновете.

Както самият Мартин споделя, дори и авторът на фентъзи трябва да каже истината. "Истината е, че всички хора трябва да умрат, както казваме в "Игра на тронове", разказва той.

Според писателят, не може да се пише за война и насилие "без смърт". "Ако искате да бъда честен, това трябва да се отрази върху основните ми герои" - добави той.

Авторът отбелязва, че всички милион пъти сме чели истории, в които група герои отиват на приключение - героят, най-добрият му приятел и приятелка преминават през различни изпитания, но никой от тях не е убит, умират само второстепенните герои. "Това е измама",  каза Мартин.

"Не живеете вечно само защото сте сладко дете или най-добрият приятел на героя, или герой. Понякога героят умира, поне в моите книги. Обичам всички мои персонажи и винаги е трудно да ги убивам, но знам, че тя трябва. Старая се да мисля, че не ги убивам аз, убиват ги други герои, така че аз не съм виновен". Обяснява писателят защо убива любимите ни герои от „Игра на тронове“.