Дерменджиев освободи български и румънски национали

Повиквателна от Мадагаскар е получил и Абел Анисе

Лудогорец няма да заложи на нито един от националите си, в срещата на тима с Берое от "А" група. Георги Дерменджиев планира да пусне представителните състезатели в по-лек режим, тъй като те няма да имат възможност да си починат преди старта на новия сезон.

Андрей Препелица, Козмин Моци и Клаудиу Кешеру попаднаха в списъка на националния треньор на Румъния Ангел Йорданеску за двата приятелски мача срещу Конго и Украйна на 25 и 29 май.

Това е причината тримата да бъдат пуснати от Дерменджиев и да са на разположение на Йорданеску.

Същата е ситуацията и с българските национали. Светослав Дяков, Марселиньо, Георги Терзиев и Владислав Стоянов. Трима от тях така или иначе нямат възможност да играят – Марселиньо е в дълга почивка и си е в Бразилия, Владо Стоянов също получи почивка, тъй като бе измъчван от контузия.

Георги Терзиев така или иначе е наказан. Единственият, когото Дерменджиев може да използва е Дяков, но по всяка вероятност той ще бъде резерва и ще излезе на терена само да вдигне шампионската купа.

Лудогорец има и национал на Мадагаскар, който е получил повиквателна. Абел Анисе трябва да е на разположение на националния треньор за официален мач на 3 юни срещу Конго.

По всяка вероятност Анисе ще играе срещу Берое, но по-вероятно е да пропусне последната среща с Ботев.