Награди за значими постижения раздаде Отворено Общество - Варна

Региони

18-05-2016, 15:18

Снимка:

varnalibrary.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Клуб „Отворено общество" - Варна раздаде награди за значими постижения на личности с принос в обществения живот на Варна и на страната. Церемонията се преведе на 24 път в Зала 1 на ФКЦ в морската столица.

Наградите са в 9 категории в областта на образованието, морския бизнес, здравеопазването, за граждански принос, за творчески идеи, за принос в областта на културата, за млади дарования и победители, и една голяма награда „Отворено общество".

Голямата награда на клуба тази година е за тримата архитекти от архитектурно студио Architects for Urbanity от Ротердам, които спечелиха първа награда в проведения международен конкурс на Община Варна за Регионална библиотека.

Отличията тази година взеха главният учител по История и цивилизация в Основно училище „Георги Сава Раковски" Адриана Трифонова, педагогическият колектив на Основно училище „Цар Симеон", което чества 85 години от основаването си, 12-токласникът от IV ЕГ „Фр.Ж.Кюри" във Варна Александър Кратинов, Спортният клуб „Ичи Геки", първият капитан на ветрохода „Калиакра" и председател на фондация „Кор Кароли"- Варна капитан Тома Томов, както и шефът на мидената ферма „Дълбока" Веселин Прокопиев.

Клуб „Отворено общество" отличи гражданския принос на Илиян Илиев от ОЦОСУР за дълголетните екологични каузи, както и Гергана Станкова създала бранда „Шевица", вдъхновен фолклора и от старите ръчно бродирани български шевици.

С награда за принос в областта на здравеопазването ще си тръгне ръководителят на Клиника по "Ортопедия и травматология" към университетската болница „Св.Марина" д-р Калин Михов.

Един от най-обичаните български актьори - Стоян Алексиев ще приеме годишната награда за принос в областта на културата, както и обичта, възхищението и признанието на варненци към изключителния му талант.

След финала на церемонията по връчване на годишните награди на клуб „Отворено общество" Варна, гостите в зала 1 на ФКЦ ще гледат спектакъла „Поручик Бенц" по Димитър Димов на ДТ „Антон Страшимиров" Разград, с участието на Любомир Ковачев, Саня Борисова и Ивайло Захариев.