Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС – та се проведе вчера в район „Северен”

Мисия Пловдив

18-05-2016, 11:06

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС – та се проведе вчера в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

13 броя автомобили бяха облепени с предупредителен стикер от сформираната в районната администрация комисия в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Автомобилите се намират на следните улици : ул.”Мануш войвода” , ул.”Брезовско шосе” зад СБА – 6 бр., ул.”Факел”, бул.”България”№49, бул.”България” №12, ул.”Благовест” №3, ул.”Благовест” №1 и ул.”Борис Дякович” №8/10.

Кметът на район  „Северен” инж.Ральо Ралев напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед  за последните две години  и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90 дневен законоустановен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.