И Лозана не спря Лудогорец

"Орлите" имат достатъчно точки за първото място и от паралелното класиране

Два кръга преди края на първенството в "А" група Лудогорец е шампион и в паралелното класиране. Както е известно,след изгонването на Литекс от елита,"сините" подадоха жалба до КАС в Лозана, която трябваше да се разглежда и евентуално да им се върнат седем точки.

Неслучайно, в отбора от Разград предвидиха и този вариант. Затова отрано "орлите" се стегнаха и погледнаха изключително сериозно на нещата. Неслучайно след всяка последвала победа от щаба на разградчани постоянно напомняха "Ние правим и паралелно класиране".

Момчетата на Георги Дерменджиев за миг не се отпуснаха и държаха дистанция от Левски, която да не допусне по-малко от седем точки разлика при паралелно класиране. Така и Лозана не спря Лудогорец.

След като Лудогорец разгроми Славия насред "Овча Купел" стигна до котата от недостижимите 70 точки. Простите изчисления показват,че Левски два кръга преди края има 56 точки. При две следващи победи на "сините" над Славия и Берое в Стара Загора ще се доберат до 62 точки. Връщането на прословутите седем точки вече е излишно защото с тях ще стигнат до 69. А Лудогорец два кръга преди края вече има 70. В оставащите мачове срещу Берое в Разград и Ботев в Пловдив, отборът на Георги Дерменджиев ще играе само и единствено за престиж.

Георги Дерменджиев е участник и в петте поредни титли за Лудогорец. В три от тях бе като помощник-треньор. А в последните две като старши треньор. Като последната, засега пета поредна титла, бе особено драматична. Не към нейния край,а в средата на първенството. Защото Дерменджиев погрешно бе освободен миналото лято и след като на този пост се изредиха Родригес и Ераносян и се бе получило фиаското от Милсами,на пожар бе върнат добрият познайник. Георги Дерменджиев успя да вдигне отбора и да го върне на шампионския път. И спечели петата и в битката с паралелното класиране...