Правителството предлага Нешка Робева за орден "Стара планина"

Мотивът е популяризиране на българския и балканския фолклор

Правителството предлага на президента на България да издаде укази за награждаването на 15 дейци на културата и изкуството с ордени за ролята им за развитието на българската култура.

За удостояване с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите й заслуги в областта на културата и изкуството е предложена Нешка Робева. Мотив за това е популяризирането на българския и балканския фолклор чрез създадената от нея трупа "Нешанъл арт". Предложението е на инициативен комитет.

За удостояване с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - първа степен, за големите им заслуги за развитието на културата и изкуството са предложени актьорът Камен Донев, актрисата Петя Силянова, актьорът и режисьор Мариус Куркински, режисьорът Теди Москов, режисьорът Иглика Трифонова, писателите Георги Господинов, Христо Бойчев и Деян Енев, художниците Станислав Памукчиев и Свилен Блажев, скулпторът проф. Божидар Козарев, проф. Милко Божков - живописец и график, цигуларят Васко Василев и оперната певица Соня Йончева.