Промени в движението за "50 години №8"

Карлес Пуйол и Михаел Лаудруп идват за мача

На сайта "Център за градска мобилност София" бе публикувана информация за промените в движението около стадиона в деня на мача. Оставяме го тук без редакторска намеса:

"Във връзка с провеждането на спектакъл по повод честване на юбилея на Световната футболна легенда Христо Стоичков на 20.05.2016 г. на Националния стадион Васил Левски", се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

- От 06:00 часа на 18.05.2016 г. до приключване на събитието на 20.05.2016 г. на алеите около Националния стадион Васил Левски";

- От 08:00 часа до приключване на мероприятието на 20.05.2016 г.:

  • на моста пред Национален стадион Васил Левски";
  • на ул. Ген.Гурко" между бул. Васил Левски" и бул. Евлоги и Христо Георгиеви";
  • на пл. Св. Александър Невски", северозападната дъга, между ул. Оборище" и ул. 11-ти август";

- От 18:00 часа на 20.05.2016 г. до приключване на мероприятието, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

  • ул. Ген.Гурко" между бул. Васил Левски" и бул. Евлоги и Христо Георгиеви";
  • бул. Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. Орлов мост" и бул. Черни връх";
  • бул. Драган Цанков" между бул. Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. П.К.Яворов";

„Център за градска мобилност" ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение ППС само по нареждане на отдел "Пътна полиция" при СДВР за времето и мястото цитирано по-горе съгласно чл. 171, т. 5 от Закона за движението по пътищата."