Къде сгрешиха букмейкърите в предвижданията за „Евровизия“?!

Очакванията им се оказа далеч от крайната картинка

Новият победител на „Евровизия“ е факт, това е Украйна. И това е първата и най-очебийна грешка на букмейкърите. През цялото време те даваха най-голям шанс на Русия, като втора класираха Австралия, а Украйна сложиха на трето място едва три дни преди финала.

Според същите тези коефициенти за въпроса – Кой ще победи на „Евровизия“?, Поли Генова „танцуваше“ между 5-то и 18-то място, като ден преди финала я преместиха на 15-то и преди самия финал отиде на 9-та позиция. В крайна сметка тя се класира както вече всички знаем 4-та.

Реално класиране / Предвиждане на букмейкърите на въпроса - "Кой ще победи на Евровизия?"

В залозите за Топ 3 пък песента на Джамала от Украйна беше „запокитена“ чак на 7-мо място според коефициентите, а България беше пета по шансове да влезе в тройката. Която се оформяше според тях като 1. Русия, 2. Франция, 3. Швеция – Нищо общо с реалността, освен Сергей Лазарев от Русия, който все пак присъства, макар и не на мястото си.

Реално класиране / Предвиждане на букмейкърите за ТОП 3

Според залозите за Топ 10 пък България въобще не е включена, но Украйна е на 3-то място след Русия и Австралия.

Реално класиране / Предвиждане на букмейкърите за ТОП 10

Единствената вярна догадка на букмейкърите е на въпроса, коя страна ще се класира последна и те познаха, да това е Германия. В тази листа България също има големи шансове според тях и е поставена под номер 12.