Бойко Борисов: Първо ще помогнем на ЦСКА

Надявам се тези, които се занимават, дали е Гриша Ганчев, или който и да е, да намерят вариант

Премиерът Бойко Борисов коментира в Стара Загора ситуацията в ЦСКА. Днес той откри новата трибуна на стадиона в кв. "Кольо Ганчев". Борисов подчерта, че "червените" ще са първите, на които държавата смята да помогне.

"Истински се надявам ЦСКА да намери решение на кризата си. Защото много ми се иска да помогнем на ЦСКА заради публиката, отбора, историята. Това е, което мога да кажа. Ако имаше възможност да се опростят данъците им, щях да го направя. Но знаете закона за данъчните - той и в гроба те гони. Записан е така строго, че няма…

Виках и Влади Горанов (министър на финансите) да търсим какъвто и да е инструмент, с който да им помогнем заради името ЦСКА. Готов съм да го направя, но юристите казват, че към този момент… Надявам се тези, които се занимават, дали е Гриша Ганчев, или който и да е, да намерят вариант.

С цялата си душа и сърце искам да им помогна. Не мога да помогна на други клубове, докато не помогна на ЦСКА. Първите, на които ще помогнем, са те. Данъчните им начисления обаче не можем да ги заобиколим с никакъв инструмент. Декларирам огромна подкрепа", каза министър-председателят.