Министър Кралев и Йордан Йовчев откриха Световната купа по спортна гиманстика

На официалната церемония във Варна представиха 25 държави, които имат състезатели

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в церемонията по официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Сред представителните гости бяха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов, председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

„Ние си имаме спортна звезда в лицето на Йордан Йовчев, но тези международни купи могат да послужат като стимул за младите и децата да се насочат към спортната гимнастика в частност, и към спорта като цяло. Това е смисълът на подобни мероприятия. Най-важното е да накараме децата да вляза в залата, да спортуват, за да имаме здраво поколение. Приканвам всички жители и гости на Варна да дойдат в залата, за да се насладят на високата класа на участниците“, каза министър Кралев.

След представянето на 25-те държави, които имат състезатели на Световната купа, ансамбъл „Одесос“ при ОД на МВР-Варна с ръководител Радослав Иванов изпълни традиционен български танц. Духовият оркестър на военноморските сили на Република България, с диригент капитан 3-ти ранг Мирослав Трифонов и курсанти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ също участваха в церемонията.