Талантите от Музикалното училище закриват Дните на Европа

Бургас Лайф

14-05-2016, 14:14

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Абитуриенти от музикалното изнасят безплатен концерт утре

На сцената ще прозвучат класически произведения и произведения от поп и рок

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  ще закрие  днес  поредното издание на инициативата  „Дни на Европа в Бургас”. Тържествените прояви, посветени на 9 май- Ден на Европа, са вече традиция и се организират от Община Бургас и Областен информационен център. Тази година Дните на Европа в  морския град преминават  под мотото „Самочувствието да си европеец“. Своята принадлежност към голямото европейско семейство ще демонстрират днес децата и преподавателите от училището по изкуства на открита сцена "Охлюва". Младите таланти ще поведат публиката в света на музиката, който е единствен и неповторими, изпълнен с много емоции и красота.
На сцената ще прозвучат както класически произведения, така и творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика.
Музикалните шедьоври ще бъдат представени от солистите Весела Коршутова, Живко Добрев, Милана Кан, Галя Димитрова,Мирослава Чобанова, Стефан Якимов, Кристян Кънев, Иво Василев и  Александър Стаматов.
Техни преподаватели са  Йоана Вангелова,  Ксения Драгостинова, Румяна Драголова, Светослав Василев,  Михаела Тенев и  Иво Гичев. Още образци от световната и българската класика ще бъдат поднесени от Камерен оркестър на Музикалното училище с концертмайстор Бернар Махмуд  и  диригент Петя Тончева. В заключителния концерт на инициативата „Дни на Европа в Бургас”, участие ще вземе и  Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева. Най-младата представителна формация на училището  вече е с богата история и успя да спечели много почитатели.  Фортисимо прие предизвикателството на Шоуто на Слави и се включи в надпреварата „Игра на хорове”, където всеки петък демонстрира стил и класа.
Концертът на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” е днес – 14 май от 18 часа на открита сцена „Охлюва”.