Отчуждават се части от частни имоти за изграждане на техническа инфраструктура

Политика

11-05-2016, 11:43

Снимка:

24часа

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Правителството прие решение за отчуждаване на части от 16 частни имота, необходими за изграждането на надлез при спирка Триводици по трасето на железопътния участък Септември – Пловдив, за реконструкция и кабелиране на съществуваща електропроводна линия. Терените с обща площ 4,990 дка са разположени в землищата на селата Триводици и Ново село, община Стамболийски.

Части от частни имоти ще бъдат отчуждени и за реконструкцията на съществуващи електропроводи, част от цялостния проект за реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград. Терените се намират в землищата на Симеоновград и Любимец са с обща площ 1,671 дка.

За изграждането на пътен възел и пътни връзки – Стамболийски, ще бъдат отчуждени части от частни имоти, намиращи се в землището на гр. Стамболийски. Терените са с обща площ 1,12 дка.

Процедурите се финансират от Национална компания „Железопътна инфраструктура”, която следва да уведоми собствениците за решението на Министерския съвет. То може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му.

От публична държавна в частна държавна собственост беше променен статутът на имот, управляван от Българската агенция по безопасност на храните. Теренът с площ 120 кв. м се намира в землището на с. Крушаре, община Сливен.