Подобряват таксиметровото обслужване в града

Бургас Лайф

11-05-2016, 11:04

Снимка:

pia-news.com

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таксиметров шофьор преби клиент посред бял ден

Общината настоява за по-добра хигиена в такситата

Представители на Община Бургас и таксиметрови шофьори се събраха на кръгла маса, за да обсъдят възможностите за подобряване на таксиметровите услуги.

Общината настоя за подобряване на условията в такситата. Най-честите оплаквания на граждани са свързани с лошата хигиена и тютюнопушенето в колите. Не са редки и жалбите от невъзпитано поведение от страна на шофьорите.

Водачите на таксита пък изразиха недоволството си от нелоялната конкуренция, свързана с „кражба” на клиенти, дъмпинг на цените и предлагане на нерегламентирани отстъпки от конкуренти.

От своя страна местните управници обещаха да се поставят специални карти по спирките, които да ориентират гражданите към най-близките стоянки за таксита. Те поеха и ангажимента да улеснят достъпа на хора с увреждания, които ползват услугите на „жълтите автомобили” , до автогара „Юг”. Трудноподвижните ни съграждани ще слизат на ЖП гарата, но там ще бъдат посрещани и придружавани от специално лице.

Община Бургас призовава всички граждани, ползващи таксиметрови услуги, да сигнализират при нередности. Това може да се случи както към обявените телефони на самите фирми за превоз на пътници, така и към отговорните институции.