Отвориха офертите за доставка на медицинско оборудване

Региони

10-05-2016, 10:32

Снимка:

president.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Апаратурата от "Българската Коледа" ще бъде доставена на лечебни заведения в 12 града

В Администрацията на президента бяха отворени офертите по открита процедура за доставка на медицинско оборудване за лечебни заведения, бенефициенти по благотворителната инициатива на президента на Републиката „Българската Коледа“. Стойността на поръчката възлиза на 1.375 млн. лева без ДДС.

Със средствата ще бъде закупена медицинска апаратура за диагностика, мониториране и подпомагане на различни функции на организма. Техниката е предназначена за лечение на деца в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение. Апаратурата ще бъде доставена на лечебни заведения в Асеновград, Бургас, Варна, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и Ямбол, определени съгласно Правилата за набиране и разпределение на средствата от благотворителната инициатива „Българската Коледа”.

Председател на комисията за разглеждането, оценката и класирането на предложенията е съветникът на президента по благотворителната инициатива "Българската Коледа“ Дарина Владова.

Очаква се процедурата по доставката на медицинското оборудване и предварителните дейности по неговата употреба – монтаж, инсталация, въвеждане в експлоатация и обучение на специалистите за работа с него, да бъде осъществено до края на месец ноември, когато ще бъде направен отчет на резултатите от Кампания 2015/16.