Руски певец тайно изнася концерт в Турция

Въпреки забраната руснаци да посещават Турция и да правят бизнес там

Известният руски певец и комик Тимур Родригес тайно изнесе концерт в турския хотел Rixos Sungate, въпреки наложеното „ембарго“ от президента Путин. 

След като през ноември турската армия свали руски самолет с мотива, че той е навлязъл във въздушното ѝ пространство, Москва ограничи сътрудничеството си с Анкара и въведе безсрочни санкции. Забранени бяха всички чартърни полети, а туроператорите пренасочват клиентите към по-подходящи и „одобрени“ от Кремъл дестинации.

Явно обаче все пак не всички се съобразяват с наложеното „ембарго“. От руската преса стана ясно, че 36-годишният артист Тимур Родригес, който твърдеше, че анулира шоуто си си в Кемер, е направил обещания концерт.

Няколко месеца преди събитието, певецът заяви, че отказва участието. Според мениджъра му Павел Назаров, Тимур обещал на турските фенове, че ще направи шоуто по-късно, когато се подобрят отношенията между Русия и Турция.

Хонорарът на Тимур Родригес за участието му в Турция е 20 хиляди долара, пише руската преса. Концертът не е рекламиран. Дори мениджърът Павел Назаров отрича в графика на изпълнителя да има предвидена дата за участие в Кемер.