Следим всеки един случай на конфликт на местата със смесено население

Крими

09-05-2016, 12:29

Снимка:

Нова тв

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Така Министър Румяна Бъчварова коментира напрежението в Раднево след побоя заради спор на пътя: "Това не е междуетнически конфликт, а се е случило заради един криминален инцидент и натрупано напрежение. Проблемът е, че се включват хора, които нямат отношение към него". 

Вътрешният министър подчерта, че се следи всеки един случай на конфликт на местата със смесено население.

"Ако през последните години у нас на пазара на цигари контрабандната стока беше около 36%-40%, то в момента тя е около 10%"- заяви по Нова телевизия министърът на вътрешните работи.

Относно споровете около промените в Изборния кодекс и гласуването на българите в чужбина тя изтъкна, че държавата е длъжна да гарантира възможността на всеки един гражданин да даде своя глас и изрази надежда, че в крайна сметка по този въпрос ще бъде постигнато съгласие.

"Аргументите на тези, които искат ограничаване на броя на секциите, не трябва да бъдат подценявани. Тревожа се, че 136 секции са толкова много, че ще е трудно за държавата да осигури такова присъствие и спазване на изборните правила във всички тях. Не е възможно да имаме секции навсякъде, където има българи на много широка територия", каза вицепремиерът.