Десетки катастрофи при голямото прибиране след празниците

Крими

09-05-2016, 08:42

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Четирима загинаха

Десетки катастрофи белязаха голямото завръщане след поредицата от почивни дни.

Трима души загинаха при тежък инцидент на пътя късно вечерта вчера. Лек автомобил се удари в тир на Прохода на републиката. Катастрофата е станала малко преди 21 часа. Загиналите са мъже на 28 и 29 години и жена на 27 години, предаде bTV.

По първоначална информация водачът на лекия автомобил е загубил управление над колата, влязъл е в насрещното и се е ударил в камиона. Пробата за алкохол на шофьора на тира е отрицателна, образувано е досъдебно производство. Заради катастрофата до 2 часа през нощта Проходът на републиката остана затворен.

56-годишен мъж загина, а други трима души бяха ранени след като лек и товарен автомобил катастрофираха на пътя между село Веселиново и град Смядово, предава Фокус.

Сигналът за инцидента е подаден около 12.40 часа. 48-годишен мъж е настанен в болница с фрактури на 8 ребра и травма на далак след като се ударил с автомобила си в джип „Тойота”, в района на град Шумен. В Благоевградска област друга катастрофа между два леки автомобила създаде сериозни затруднения в движението след пътен възел „Симитли”. Вследствие на инцидента се получи разлив на масло, който създаваше предпоставки за възникването и на други произшествия, а в района на катастрофата се бе образувала колона от автомобили, дълга около 3 километра.

Щетите в следствие на произшествието бяха само материални. Движението в участъка бе възстановено около 13.00 часа. Лек и товарен автомобил се удариха в столичния квартал „Враждебна”. При инцидента пострада водачът на лекия автомобил, който е транспортиран в болница със счупена ключица и без опасност за живота. Един човек е пострадал при пътен инцидент на ул. „Братя Пешеви“. На място са се отзовали пътни полицаи, както и пожарникари, които с техника са извадили пострадалия водач на леката кола. Около 16.00 часа една жена е пострадала при произшествие под моста на Околовръстния път на София, по бул. „Симеоновско шосе”.

В момента временно е ограничено движението по път Девин – Михалково поради свличане на скална маса на 3 км, съобщиха от Пътната агенция.

Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие ще има и в днешния първи работен ден след празниците.

Очаква се най-сериозно струпване на коли да има на входовете и изходите на големите градове, както и по магистралите и първокласните пътища.

Натоварено ще бъде и по граничните пунктове. Вчера на българо-гръцката граница беше пусната втора лента, за да се обработват по-бързо колите, има готовност това да се организира при нужда и днес. Пътни патрули ще следят за несъобразена скорост. Очаква се трафикът да се нормализира още ранния следобед.