Отнеха свидетелството за регистрация на нелегално търновско такси

Крими

08-05-2016, 12:23

Снимка:

burganews

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

"Копърката" била спипана от ДАИ да превозва нелегално трима

Екипи на полицията, ДАИ и съда се обединиха срещу нелегалните таксита във Велико Търново. Административният съд в старата столица вече се произнесе с решение като потвърди спиране от движение на заловено пиратско такси. Магистратите потвърдиха наложени от ДАИ санкции на спипан нелегален превозвач.

 Съдът е приел като законосъобразно отнемането на свидетелство за регистрация и на предна регистрационна табела на таксито, както и отреденото място за принудително домуване на автомобила. Крутите мерки били предприети от автомобилната инспекция след като около 12 часа на 15 януари т.г. в ДАИ получили сигнал от полицията,че е необходимо да укажат съдействие за установяване на нарушение при извършване на обществен превоз. При внезапна проверка на автобусна спирка на ул.”Никола Габровски” до градския пазар в старата столица, инспекторите заселкли таксиметров автомобил „Дачия Сандеро“ ,лична собственост на З.С. Оказало се, че шофьорът извършва таксиметров превоз на трима пътници по направление Велико Търново- село Мерданя – град Златарица на цената на автобусния билет,като превозното средство,с което се осъществява транспорта, не е включено в списъка на регистрираните таксита.

   За установеното административно нарушение служителите на ДАИ съставили акт на С.В., а колата била спряна от движение. Собственикът на таксито копърка оспорил акта пред Административния съд, но магистратите отхвърлили жалбата му като неоснователна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.