Кубрат Пулев отново е европейски шампион! (видео)

България ликува!

 

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора в мач за Европейската титла в тежка категория. Над 10 000 зрители гледаха двубоя в „Барклейкард  Арина” в Хамбург. Кобрата беше подкрепен от мощна българска агитка, подобно на срещата за Световната титла срещу Владимир Кличко през 2014 година. Милиони подкрепяха българина и от малкия екран.

След днешната победа Кубрат Пулев продължава напред в елиминационния турнир за определяне официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация. Кобрата ще мери сили с победителя от срещата между Джоузеф Паркър и Карлос Такам. Шампионът от тази мини-надпревара ще има възможност да се бие за световната корона.

В дните преди мача напражението се покачи сериозно. Кобрата и Чисора си размениха провокативни видеа със закани един към друг. На последната пресконференция скандалният британец посегна да удари Пулев, след което бяха разтървани. Нервите ескалираха вчера на кантара, когато човек от щаба на Кобрата удари с пластмасова бутилка Чисора и се наложи разбеснелият се англичанин да бъде спиран от многобройната охрана на събитието.

Часове преди двубоя за европейския боксов трон в Хамбург дойде и потвърждението, че при успех на Кобрата, следващият мач на професионалния ни боксьор ще е в София.

 

 

 

 

 

 

 

"Поздрави на всички българи и цяла България. Обичам ви!",

сподели Кобрата след успеха!