Осем си направиха отвод за лидери на БСП

Политика

07-05-2016, 12:13

Снимка:

Пресцентър на БСП

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Социалистите избират лидер и нова програма за партията

Трибуната на конгреса осветена в червено като за бар

Осем кандидати за лидери си направиха отвод, а 28 продължават напред в битката за лидер на БСП. Това стана ясно на началото на конгреса на партията в Зала 1 на НДК.

Над 720 делегати се регистрираха за началото на заседанието, осветена като за

- бар  червено трибуна навяваше ретро стил. Конгресът няма мото, а на трибуната местата са силно ограничени от пана на логото на партията и транспарант по случай 125-годишнината на БСП.

Конгресът започна с документален филм за историята на партията и учредяването й на 2 август 1981г.

Тези, които са наравили отвод преди старта на конгреса са Евродепутатът Георги Пирински, Петър Мутафчиев, Бойко Великов, Борислав Гуцанов, Ваня Добрева и Атанаска Тенева. Също така настоящия депутат Иван Иванов и шефката на жените в БСП - Катя Николова. 

Сред записаните в документите, които продължават в предстоящата битка са настоящия лидер Михаил Миков, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Илияна Йотова, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Георги Гергов, Кирил Добрев и други.

Очаква се повечето да си направят отвори по време на закритата част от заседанието, която ще се проведе по-късно днес.

Очакванията на делегатите са да няма лидер на първи тур и утре да има балотаж между Михаил Миков и Корнелия Нинова. Преди старта на конгреса, Нинова оцени шансовете си като сериозни, тя очаква успорвана, но не предрешена борба.