Юлиян Константинов дари чек за 10 000 лева на Скаут лигата

Новият проект за развитие на младите състезатели във волейбола запалва все повече известни и успели българи

Новият проект на БФВ за развитие на младите състезатели във волейбола у нас – Скаут лигата на България набира все по-голяма популярност и запалва за своята идея все повече известни и успели българи. Един от тях е оперният певец Юлиян Константинов, който е и брат на националния селекционер на мъжете Пламен Константинов.

Юлиян Константинов, който бе проджект мениджър в реалити формата „Звездни стажанти“ дари чек на стойност 10 000 лева, специално за развитие на проекта Скаут лига. Сумата е събрана от неговия отбор при успешното изпълнение на задача от реалити формата, като бе предназначена за каузата на детския волейбол. Чекът бе връчен на специално посещение на звездните стажанти в столичната зала „Христо Ботев“, където присъстваха част от младите волейболистки.

 
„Дарявам чек за 10 000 лева на Българска федерация по волейбол. Г-н Лазаров, с голямо удоволствие Ви връчвам този чек за развитие и подпомагане на детската Скаут лигата. Според мен спортът е изключително важен. Той създава навици и учи децата на неща, на които никой не ги учи. Затова, ако мога с нещо да помогна за този прекрасен спорт - волейбола, с удоволствие ще го правя“, коментира Юлиян Константинов.

„Приемам чека с още по-голямо удоволствие. Това е един страхотен жест към тези деца, които вече наброяват към 300. Вижте, всички са еднакво облечени. Това  е нашата идея, те да се чувстват като част от една общност и семейство“, заяви от своя страна президентът на БФВ  Данчо Лазаров.

„Тези деца са под възрастовите групи, които участват в националните първенства. Практически те нямат мачове. И това донякъде ги отдалечава от спорта и от волейбола. Затова искаме да им осигурим със средства, които се наберат от спонсори, безплатно всеки месец да имат по един турнир, да имат състезание. Идеята е да се задвижи мащабно този проект, като от есента той да стане със 72 отбора, по 36 момчета и момичета, като ще участват над 1500 деца“, каза Пламен Константинов, който лично е ангажиран с проекта Скаут лига.