Правителството предостави 41 млн. лв. на МРРБ и на пет общини

Политика

04-05-2016, 13:25

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 41,252 млн. лева. От тях 31,9 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на приоритетни пътни инфраструктурни проекти с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение.

За община Бургас са предложени допълнително 6 млн. лв. за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“.

По бюджета на община Исперих за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа в три населени места на територията на общината са разчетени общо 1,5 млн. лв.

По бюджета на община Плевен се предоставят 1,3 млн. лв. за подобряване на учебната и материално-техническата база на две училища в града – Математическата гимназия „Гео Милев“ и начално училище „Патриарх Евтимий“.

По бюджета на община Трявна за провеждане на Славейковите празници и за участие в сдружението ДУЗЛАЖ за разчетени 20 хил. лева.

По бюджета на община Ихтиман за основен ремонт на сградата на ОДЗ „Гьончо Белев“ са предвидени 320 хил. лева.

Предвидени са и 200 хил. лв. за доизграждането, ремонта и оборудването на Патриаршеското крило в Троянската света обител.