АПИ забрани движението на камиони по магистралите при голямото завръщане

Общество

02-05-2016, 08:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не важи за превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти или товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Голямото завръщане по домовете след празниците и засиленията трафик започват до часове.
Над 700 000 българи тръгват на път, като само в София се очаква да се върнат около 200 000 автомобила. Най-натоварено ще бъде движението по автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”, както и по главния път София - Кулата.
Агенция "Пътна инфрастурктура" (АПИ) и "Пътна полиция" обявиха нови временни ограничения за движението на камиони в деня на голямото завръщане към големите градове. От 14 ч. до 20 ч. е забранено движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Забраната няма да важи за камиони, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти или товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

От 10 ч. до 20 ч. в района на Владая, както и от пътен възел "Даскалово", до кръстовище "Драгичево" ще има две ленти за влизащите в София. Промяната ще важи при благоприятни метеорологични условия.
Както винаги, ще има повишено присъствие на полицейски екипи, които ще са в готовност при необходимост да помагат за регулирането на трафика. "Пътна полиция" призовава шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. като спазват указанията на патрулите.