Велизар Чернокожев: За една година успяхме да направим отбор

Направихме някои грешки в третия гейм, коментира нападателят

Можеше да спечелим и с 3:0 срещу Монтана, но направихме някои грешки в третия гейм, коментира нападателят на Добруджа 07

 

Велизар Чернокожев е основният нападател на Добруджа 07 (Добрич), който вече спечели шампионската титла на България и се класира за финал в турнира за Купата. На полуфинала срещу Монтана в зала "Младост" в Бургас нападателят на Добруджа 07 реализира 20 точки (3 аса, 61 % в атака), а ето какво коментира той за BGvolleyball.com след края на двубоя. 


- Можеше ли да победите по-изразително Монтана?

- Можеше да го приключим още в третия гейм, но... игра е, волейбол е, топка е, всичко се случва. Направихме някакви малки грешки в този гейм. Водехме в края му, но направихме няколко грешки, от които Монтана се възползва и си направи преднина от 2-3 точки, за да приключи гейма. 

 

- Допълнителен импулс ли дава тази ваша публика, която ви следва навсякъде?

 - Това е главното. Второто е, че в клуба нямаме никакви проблеми относно финансови, организационни и други неща. И третото, най-важното, е, че успяхме да направим отбор за една година от млади момчета. Всички имаме желания, всички искаме да покажем какво можем. Тепърва започваме във волейбола кариерата ни. Успяхме за една година да направим една прилична сработка, за да покажем нужно ниво за първите места в България. 

 

- Успяхте ли да приобщите към задружния ви колектив националите Слави Гоцев и Мирослав Градинаров?

 - Да, да, веднага. Нямаше абсолютно никакви проблеми. Аз лично се познавах от лятото с тях двамата. Готини и добри момчета са, нямаме проблеми. Всички от отбора се разбират перфектно с тях. 

 

- Предпочитания за съперник на финала имаше ли?

 - О, няма никакво значение. Силите са доста изравнени, така, че който дойде. 

 

Ивайло Пампулов, пратеник на BGvolleyball.com