Руски граничари издевателстваха над изпълнител от „Евровизия“

При паспортна проверка на летище „Шереметиево“ представителят на Израел бил унижен от хомофобски подбуди

Израелският представител в Евровизия съобщи, че е станал жертва на хомофобно посегателство от страна на руски миграционни полицаи.

Хови Стар, представляващ Израел в тазгодишния конкурс, пристигнал в Русия, за да промотира песента си “Made of Stars”. Когато пристигнал на летището в Москва обаче, служителите на реда демонстративно скъсали паспорта му и му се присмивали.

“Може би на московчани не им се нравят хора като мен, ” коментира Стар пред малтийска телевизия. “Може би защото съм гей, може би защото се обличам така, може би защото нося грим. Не знам. Но когато пристигнах в Москва, имах проблеми с паспортния контрол. Казаха ми, че не мога да вляза в страната, погледнаха паспорта ми и го разкъсаха.”

“Не го приемам лично. Наистина харесвам Сергей Лазарев и Русия. Това не беше приятно преживяване, но живеем, учим се, продължаваме, усмихваме се и даряваме всички с безплатна любов.”

Организаторът на партито признава, че е имало проблем с госта от Тел Авив, но се съмнява, че причината е в хомосексуалността на изпълнителя.

В крайна сметка певецът е бил допуснат в Москва, но е трябвало да отиде в израелското посолство, за да му издадат нов паспорт.

Руският участник Сергей Лазарев бива сочен за фаворит в надпреварата тази година, основен конкурент е Франция.