Феновете на Астън Вила аплодират Стенли

Това ще стане в оставащите три мача на Вила в 19-ата минута


Привържениците на седемкратния шампион на Англия Астън Вила организират нова инициатива в подкрепа на бившия капитан на "виланите" Стилиян Петров. Идеята е в оставащите мачове във Висшата лига до края на сезона феновете на бирмингамци да аплодират своя любимец. Това ще се случи в 19-ата минута на срещите с Уотфорд, Нюкасъл и Арсенал.

Причина за позитивните емоции на „Вила Парк“ е новината, че сърцатият българин ще се завърне на терена след 4-годишно отсъствие. По този начин те ще отдадат заслуженото за предаността на Стенли към великия английски клуб през годините. Минутата, в която това ще се случи, не е случайна, тъй като именно №19 бе носен дълги години от Стан.

Стенли, който преди четири години беше диагностициран с левкемия и бе принуден преждевременнно да се сбогува с футбола, успя да пребори коварната болест и сега гледа към немислимито само допреди година-две - отново да радва феновете на "Вила Парк" със смелата си игра. Независимо че на 5 юли най-добрият футболист на България за 2003 година ще навърши 37 г., той вярва, че има сили отново да играе на най-високо ниво.

„Шокиран съм, че нито един представител на клуба не е приветствал все още новината за Петров", обясни един от феновете.

"Стан дори не трябва да пита дали може да играе отново за нас. Хайде, Вила, дай отговор на Петров! Ние всички го искаме отново в игра! Ще се разплача, ако видя отново Стилиян с фланелка на Астън Вила”, добавя запалянкото на клуба от Бирмингам.