Пловдивчани кандидатстват за Рекордите на Гинес с 12-часов дуел по фехтовка

Мисия Пловдив

26-04-2016, 15:09

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани от всички възрасти ще участват за рекорд на Гинес с 12-часови боеве по фехтовка. Новината съобщиха днес заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева

Събитието ще се състои в събота - 30 април от 9:00 часа сутринта до 21:00 часа на стълбите на Каменица на Главната улица в града.

"Всеки може да се възползва, дори и деца", заяви Величка Христева. Всички, които имат желание да участват ще получат специално облекло и оръжие. Състезанието ще бъде до 5 туша, а след това ще получат и диплома от Федерацията по фехтовка", допълни Христева.

Тя уточни, че за първи път подобен рекорд е поставен в сръбския град Нови Сад, където са се включили 234 участници, фиксирайки общо 825 туша.

Опитът на пловдивчани за нов рекорд на Гинес ще предхожда Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години, което ще се състои от 1 до 4 май в Палата №13 на Панаира.
Шампионатът на Стария континент също ще започне с рекорд по брой състезатели. Вече участието си са потвърдили 338 фехтувачи от 34 страни и общо 72 отбора, съобщи Величка Христева.