ГЕРБ ревизира Изборния кодекс?

Политика

26-04-2016, 06:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За 18.30 часа вечерта е насрочен протест пред НС с искане промените в изборните правила да бъдат преразгледани.

Премиерът Борисов ще се срещне днес с парламентарните групи за Изборния кодекс днес. Срещата ще бъде публична. Тя е насрочена за 9 часа в парламента преди извънредното заседание на депутатите, на което трябва да продължи обсъждането на поправките в Изборния кодекс.“ГЕРБ сме склонни да направим ревизия в Изборния кодекс по тези промени, които провокират недоволство сред хората. Ако това беше правителство на ГЕРБ, въобще нямаше да бъдат приети тези промени”, обяви премиерът Бойко Борисов.
“Започна да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение”, допълни той. Предложенията на Патриотичния фронт са били ясно формулирани и са искали от ГЕРБ да ги подкрепи. Като „отговорна партия” тя го е подкрепила заради стабилността на коалицията. Борисов отново заяви, че винаги е бил против задължителното гласуване. “Със страшна сила се разпространява, че задължаваме хората да гласуват. Това не е вярно”, категоричен бе той и призова прдставителите на ПФ в парламента днес на срещата да защитят отново предложенията си.

 За 18.30 часа във вторник е насрочен пореден протест пред парламента с искане промените в изборните правила да бъдат преразгледани.